Busrijbewijs D/D1

Je busrijbewijs haal je bij Verkeersschool De Weerd al vanaf € 1.350,-

Ga voor een vrijblijvende proefles!

Meer informatie >>

Je busrijbewijs haal je al vanaf € 1.350,-

Verkeersschool De Weerd biedt de rijopleiding voor het bus-rijbewijs ‘op maat’ aan. Daardoor weet je vooraf waar je aan toe bent én je weet zeker dat je niet teveel betaalt.

Lespakketten, inclusief examen (2019)

Tarief

16 lessen van 50 minuten € 1.350,-
20 lessen van 50 minuten € 1.575,-
24 lessen van 50 minuten € 1.800,-
28 lessen van 50 minuten € 2.025,-
Theoriepakket boeken + 30 uur internet € 375,-
Toets besloten terrein en praktische toets € 550,-

Losse onderdelen (2019)

Tarief

Proefles/intest van 100 minuten € 120,-
Praktijkles van 50 minuten € 62,50
Te laat afgezegde praktijkles (50 minuten)* € 52,50
Praktijkexamen € 395,-
Theorie examen per onderdeel € 69,-

Theorieopleiding

Voor het behalen van alleen het rijbewijs D is het noodzakelijk om in het bezit te zijn van de theoriecertificaten RV1 en R2D (administratie light en techniek/verkeer). Als beroepschauffeur dien je in het bezit te zijn van de certificaten RV1, V2D en V3D. Daarnaast moet de toets besloten terrein en praktische toets gedaan worden.

Gezondheidsverklaring

Naast de theoriecertificaten moet er ook een gezondheidsverklaring ingevuld worden op www.cbr.nl om een examen aan te kunnen vragen. Ons advies is om dit ook zo snel mogelijk te regelen zodat vertraging van je opleiding wordt voorkomen.

Praktijkopleiding

Om een indicatie te verkrijgen van het aantal benodigde lessen begin je met een proefles/intest. Deze intest bestaat uit een intakegesprek, een praktijkles en een eindgesprek, waarna het lespakket vastgesteld wordt.

Overdag lessen

Wij plannen onze lessen in blokken van 3, 4 of 6 x 50 minuten zodat er voldoende tijd is om alle verkeerssituaties te oefenen. Ons advies is om zoveel mogelijk overdag de lessen in te plannen. Het praktijkexamen wordt ook overdag afgenomen en het is dan aanzienlijk drukker in het verkeer dan in de avonden.

Verkeersschool De Weerd is CRKBO-erkend en daardoor kunnen wij de beroepsopleidingen BTW-vrij aanbieden.

Vergeet niet een geldig rijbewijs B mee te nemen bij het lessen.

* Indien minder dan 48 uur voor aanvang van de praktijkles wordt afgezegd, behouden wij ons het recht voor om de te laat afgezegde praktijklessen van de betreffende dag(en) in rekening te brengen, ongeacht de reden van de afzegging.

Goed om te weten:

 • Verkeersschool De Weerd raadt je aan om zoveel mogelijk lessen overdag te nemen. Het praktijkexamen wordt ook overdag afgenomen. Zo ben je optimaal voorbereid op de verkeersdrukte.
 • Mocht je geen gebruik willen maken van één van de lespakketten, dan is het uiteraard ook mogelijk om losse rijlessen in te plannen.
 • Mocht je geen gebruik willen maken van één van de lespakketten, dan is het uiteraard ook mogelijk om losse rijlessen in te plannen.
 • Voor alleen het rijbewijs moet RV1-light + R2D en praktijkexamen gedaan worden.
 • Om beroepschauffeur te worden moet RV1 + V2D + V3D + praktijkexamen + praktijktoetsen en toets besloten terrein gedaan worden.
 • Verkeersschool De Weerd mag deze opleidingen BTW-vrij aanbieden, doordat wij als enige verkeersschool in de wijde omgeving CRKBO erkend zijn. Daarnaast zijn alle kosten fiscaal aftrekbaar als beroeps/scholingskosten.
 • Eventuele prijsverhogingen en/of veranderingen wachttijden CBR voorbehouden.
 • 1 Les is 50 minuten maar wij plannen voor de categorie D altijd in blokken van 3 of 4 lesuren.

Voorwaarden

Om aan één van deze opleidingen te kunnen beginnen, gelden de volgende voorwaarden:

 • Je bent in het bezit van het B-rijbewijs.
 • De vragen van de Gezondheidsverklaring kunnen allen met “nee” beantwoordt worden (je bent dus gezond).
 • Het Geneeskundig verslag, dat bij de Gezondheidsverklaring hoort, moet worden ingevuld door een geregistreerde bedrijfsarts of een arts verbonden aan een gecertificeerde arbodienst.
 • Je bent bereid om voor de lessen naar de verkeersschool te komen.

De praktijk wordt makkelijker met de theorie op zak!

Supersnel je theoriecertificaat behalen? Al voor € 65,- haal je bij Verkeersschool De Weerd Vakbekwaamheid deel 1, 2 of 3.