Camper/kleine vrachtwagen

Je rijbewijs voor grote camper of kleine vrachtwagen behaal je bij Verkeersschool De Weerd al vanaf € 900,-

Ga voor een vrijblijvende proefles!

Meer informatie >>

Categorie C1 uitgelegd

Rijbewijs categorie C1 is er voor voertuigen van 3500-7500 kg en voor maximaal 8 inzittenden exclusief de bestuurder. Aan dit voertuig mag een aanhangwagen of oplegger gekoppeld worden van maximaal 750 kg. Wil je een zwaardere aanhangwagen of oplegger koppelen? Dan heb je rijbewijs C1E nodig. Je mag al vanaf 18 jaar examen doen mits je in het bezit bent van een B rijbewijs..

Lespakketten, inclusief examen (2019)

Tarief

12 lessen van 50 minuten) € 900,-
16 lessen van 50 minuten € 1.085,-
20 lessen van 50 minuten € 1.270,-
24 lessen van 50 minuten € 1.455,-
Theoriepakket + 21 uur internet (camperpakket) € 290,-

Losse onderdelen (2019)

Tarief

Theorie-examen per onderdeel € 69,-
Proefles/intest van 100 minuten € 95,-
Praktijkles van 50 minuten € 48,-
Praktijkles (50 minuten) € 37,-
Te laat afgezegde praktijkles (50 minuten)* € 38,-
Praktijkexamen € 330,-

Theorieopleiding

Voor het behalen van het rijbewijs C1 is het noodzakelijk om in het bezit te zijn van de theoriecertificaten RV1-light en R2C (administratie light en techniek/verkeer). Hiervoor is een lespakket beschikbaar wat bestaat uit een set boeken en 21 uur internet- begeleiding.

Gezondheidsverklaring

Naast het theoriecertificaat moet er ook een gezondheidsverklaring ingevuld worden op www.cbr.nl om een examen aan te kunnen vragen. Ons advies is om dit ook zo snel mogelijk te regelen zodat vertraging van je opleiding wordt voorkomen.

Praktijkopleiding

Om een indicatie te verkrijgen van het aantal benodigde lessen begin je met een proefles/intest. Deze intest bestaat uit een intakegesprek, een praktijkles en een eindgesprek, waarna het lespakket vastgesteld wordt.

Overdag lessen

Wij plannen onze lessen in blokken van 3 x 50 minuten zodat er voldoende tijd is om alle verkeerssituaties te oefenen. Ons advies is om zoveel mogelijk overdag de lessen in te plannen. Het praktijkexamen wordt ook overdag afgenomen en het is dan aanzienlijk drukker in het verkeer dan in de avonden.

Verkeersschool De Weerd is CRKBO-erkend en daardoor kunnen wij de beroepsopleidingen BTW-vrij aanbieden.

Vergeet niet een geldig rijbewijs B of legitimatiebewijs mee te nemen.

* Indien minder dan 48 uur voor aanvang van de praktijkles wordt afgezegd, behouden wij ons het recht voor om de te laat afgezegde praktijklessen van de betreffende dag(en) in rekening te brengen, ongeacht de reden van de afzegging.

Goed om te weten:

  • Verkeersschool De Weerd raadt je aan om zoveel mogelijk lessen overdag te nemen. Het praktijkexamen wordt ook overdag afgenomen. Zo ben je optimaal voorbereid op de verkeersdrukte.
  • Mocht je geen gebruik willen maken van één van de lespakketten, dan is het uiteraard ook mogelijk om losse rijlessen in te plannen.
  • Het is mogelijk om de lespakketten gespreid te betalen.
  • Om beroepschauffeur te worden moet RV1 + V2C + V3C + praktijkexamen + praktijktoetsen en toets besloten terrein gedaan worden.
  • Verkeersschool De Weerd mag deze opleidingen BTW-vrij aanbieden, doordat wij als enige verkeersschool in de wijde omgeving CRKBO erkend zijn. Daarnaast zijn alle kosten fiscaal aftrekbaar als beroeps/scholingskosten.
  • Eventuele prijsverhogingen en/of veranderingen wachttijden CBR voorbehouden. 1 Les is 50 minuten maar wij plannen voor de categorie C1 altijd in blokken van 3 of 4 lesuren.

Voorwaarden

Om aan één van deze opleidingen te kunnen beginnen, gelden de volgende voorwaarden:

  • Je bent in het bezit van het B-rijbewijs.
  • De vragen van de Gezondheidsverklaring kunnen allen met “nee” beantwoordt worden (je bent dus gezond).
  • Het Geneeskundig verslag, dat bij de Gezondheidsverklaring hoort, moet worden ingevuld door een geregistreerde bedrijfsarts of een arts verbonden aan een gecertificeerde arbodienst.
  • Je bent bereid om voor de lessen naar de verkeersschool te komen.

De praktijk wordt makkelijker met de theorie op zak!

Supersnel je theoriecertificaat behalen? Bij ons kun je terecht voor de cursussen vakbekwaamheid RV1 (light) en R2C.