AUTORIJBEWIJS AUTOMAAT

Alles over het autorijbewijs met automaat

Verkeersschool De Weerd biedt je ook de rijopleiding voor het autorijbewijs met automaat aan.

Een praktijkles duurt 50 minuten, waarbij je de keuze hebt uit verschillende lespakketten. Ook heb je de mogelijkheid een lespakket inclusief tussentijdse toets af te nemen.

De lespakketten worden in 4 gelijke delen in rekening gebracht waardoor gespreide betaling mogelijk is. Extra lessen en examens worden apart in rekening gebracht.

THEORIEOPLEIDING

Om praktijkexamen te kunnen doen voor de rijopleiding categorie B Automaat heb je een theoriecertificaat categorie B nodig. Het praktijkexamen kan zonder dit certificaat wel aangevraagd worden maar ons advies is om het theoretische deel zo snel mogelijk af te ronden om onnodige vertraging van je opleiding te voorkomen.

GEZONDHEIDSVERKLARING

Naast het theoriecertificaat moet er ook een gezondheidsverklaring ingevuld worden op www.cbr.nl om een examen aan te kunnen vragen. Ons advies is om dit ook zo snel mogelijk te regelen zodat vertraging van je opleiding wordt voorkomen.

PRAKTIJKOPLEIDING

Om een indicatie te verkrijgen van het aantal benodigde lessen begin je met een proefles/intest. Deze intest bestaat uit een intakegesprek, een praktijkles en een eindgesprek, waarna het lespakket vastgesteld wordt.

TUSSENTIJDSE TOETS (TTT)

Het is mogelijk om een Tussentijdse Toets (TTT) af te laten nemen door het CBR. Het voordeel is dat je vast kunt wennen aan het fenomeen examen én je een vrijstelling kunt behalen voor de bijzondere verrichtingen tijdens het examen.

OVERDAG LESSEN

Ons advies is om zoveel mogelijk overdag de lessen in te plannen. Het praktijkexamen wordt ook overdag afgenomen en het is dan aanzienlijk drukker in het verkeer dan in de avonden. Wij plannen onze lessen in blokken van 2 x 50 minuten zodat er voldoende tijd is om alle verkeerssituaties te oefenen.

2todrive: start met autorijlessen vanaf 16,5 jaar!

Met 2toDrive kun je als 17-jarige rijervaring opdoen onder begeleiding van een coach. Dankzij deze coach, die je zelf uitkiest, leer je alvast  om lastige situaties in het verkeer beter in te schatten. Je mag vijf coaches kiezen.

Wat 2toDrive verder inhoudt:

  • Vanaf 16 jaar mag je je theorie-examen afleggen
  • Vanaf 16,5 jaar mag je praktijklessen volgen
  • Vanaf 17 jaar mag je het praktijkexamen afleggen
  • Tot je 18e mag je alvast begeleid autorijden, en vanaf je 18e zelfstandig!

Meer informatie vind je op www.2todrive.nl

De praktijk wordt makkelijker met de theorie op zak!

Snel je theorie halen? De Weerd biedt in Apeldoorn, Epe en Zwolle cursussen aan. In 4 avonden word je door deskundige docenten klaargestoomd voor het examen!