BUSRIJBEWIJS (D/D1)

BUSRIJBEWIJS

Verkeersschool De Weerd biedt voor het busrijbewijs rijopleidingen op maat aan. Daardoor weet je vooraf waar je aan toe bent én weet je zeker dat je niet teveel betaalt.

De genoemde lespakketten zijn inclusief het examen. 

Verkeersschool De Weerd is geregistreerd bij het CRKBO en daardoor kunnen wij de beroepsopleidingen BTW-vrij aanbieden.

THEORIEOPLEIDING

Voor het behalen van alleen het rijbewijs D is het noodzakelijk om in het bezit te zijn van de theoriecertificaten RV1 en R2D (administratie light en techniek/verkeer). Als beroepschauffeur dien je in het bezit te zijn van de certificaten RV1, V2D en V3D. Daarnaast moet de toets besloten terrein en praktische toets gedaan worden.

GEZONDHEIDSVERKLARING

Naast de theoriecertificaten is het ook noodzakelijk om een gezondheidsverklaring aan te vragen op de website van het CBR. Ook moet je gekeurd worden door een bevoegde arts. De kosten voor deze keuring is niet in de lespakketten inbegrepen. Ons advies is om het aanvragen van de gezondheidsverklaring en de keuring zo snel mogelijk te regelen zodat vertraging van je opleiding wordt voorkomen.

PRAKTIJKOPLEIDING

Om een indicatie te verkrijgen van het aantal benodigde rijlessen begin je met een proefles/intest. Deze intest bestaat uit een intakegesprek, een rijles en een eindgesprek, waarna het lespakket vastgesteld wordt.

OVERDAG LESSEN

Wij plannen onze rijlessen in blokken van 3, 4 of 6 x 50 minuten zodat er voldoende tijd is om alle verkeerssituaties te oefenen. Ons advies is om zoveel mogelijk overdag de rijlessen in te plannen. Het praktijkexamen wordt ook overdag afgenomen en het is dan aanzienlijk drukker in het verkeer dan in de avonden.

Vergeet niet een geldig rijbewijs B mee te nemen bij het lessen.

GOED OM TE WETEN:

  • Verkeersschool De Weerd raadt je aan om zoveel mogelijk lessen overdag te nemen. Het praktijkexamen wordt ook overdag afgenomen. Zo ben je optimaal voorbereid op de verkeersdrukte.
  • Mocht je geen gebruik willen maken van één van de lespakketten, dan is het uiteraard ook mogelijk om losse rijlessen in te plannen.
  • Om beroepschauffeur te worden moet RV1 + V2C + V3C + praktijkexamen + praktijktoetsen en toets besloten terrein gedaan worden.
  • Eventuele prijsverhogingen en/of veranderingen wachttijden CBR voorbehouden.

De praktijk wordt makkelijker met de theorie op zak!

Supersnel je theoriecertificaat behalen? In 4 avonden word je door deskundige docenten klaargestoomd voor het examen!