RIJBEWIJS KLEINE VRACHTAUTO (C1) ‘CAMPERRIJBEWIJS’

RIJBEWIJS C1 – CAMPERRIJBEWIJS

Rijbewijs categorie C1 is er voor voertuigen van 3500-7500 kg en voor maximaal 8 inzittenden exclusief de bestuurder. Dit rijbewijs wordt vaak behaald voor het mogen besturen van grote campers. Aan dit voertuig mag een aanhangwagen of oplegger gekoppeld worden van maximaal 750 kg. Wil je een zwaardere aanhangwagen of oplegger koppelen? Dan heb je rijbewijs C1E nodig. Je mag al vanaf 18 jaar examen doen mits je in het bezit bent van een B rijbewijs.

De genoemde lespakketten zijn inclusief het examen. Het theoriepakket bestaat uit theorieboeken, een internetcode voor examentrainingen en de examens.

Verkeersschool De Weerd is CRKBO-erkend en daardoor kunnen wij de beroepsopleidingen BTW-vrij aanbieden.

THEORIEOPLEIDING

Voor het behalen van het rijbewijs C1 is het noodzakelijk om in het bezit te zijn van de theoriecertificaten RV1-light en R2C (administratie light en techniek/verkeer). Hiervoor is een lespakket beschikbaar wat bestaat uit een set boeken en 21 uur internet- begeleiding.

GEZONDHEIDSVERKLARING

Naast de theoriecertificaten is het ook noodzakelijk om een gezondheidsverklaring aan te vragen op de website van het CBR. Ook moet je gekeurd worden door een bevoegde arts. De kosten voor deze keuring is niet in de lespakketten inbegrepen. Ons advies is om het aanvragen van de gezondheidsverklaring en de keuring zo snel mogelijk te regelen zodat vertraging van je opleiding wordt voorkomen.

PRAKTIJKOPLEIDING

Om een indicatie te verkrijgen van het aantal benodigde rijlessen begin je met een proefles. Deze proefles bestaat uit een intakegesprek, een rijles en een eindgesprek, waarna het lespakket vastgesteld wordt.

OVERDAG LESSEN

Wij plannen onze rijlessen in blokken van 3 x 50 minuten zodat er voldoende tijd is om alle verkeerssituaties te oefenen. Ons advies is om zoveel mogelijk overdag de rijlessen in te plannen. Het praktijkexamen wordt ook overdag afgenomen en het is dan aanzienlijk drukker in het verkeer dan in de avonden.

Vergeet niet een geldig rijbewijs B of legitimatiebewijs mee te nemen.

GOED OM TE WETEN:

  • Verkeersschool De Weerd raadt je aan om zoveel mogelijk lessen overdag te nemen. Het praktijkexamen wordt ook overdag afgenomen. Zo ben je optimaal voorbereid op de verkeersdrukte.
  • Mocht je geen gebruik willen maken van één van de lespakketten, dan is het uiteraard ook mogelijk om losse rijlessen in te plannen.
  • Om beroepschauffeur te worden moet RV1 + V2C + V3C + praktijkexamen + praktijktoetsen en toets besloten terrein gedaan worden.
  • Verkeersschool De Weerd mag deze opleidingen BTW-vrij aanbieden, doordat wij als enige verkeersschool in de wijde omgeving CRKBO erkend zijn. Daarnaast zijn alle kosten fiscaal aftrekbaar als beroeps/scholingskosten.
  • Eventuele prijsverhogingen en/of veranderingen wachttijden CBR voorbehouden.